За смъртта на Паоло – от три до десет години затвор максимум

42160
За смъртта на Паоло – от три до десет години затвор максимум
Снимка: БГНЕС

От Окръжната прокуратура в Стара Загора уточниха, че срещу шофьора Георги Сапунджиев е повдигнато обвинение по Наказателния кодекс – чл. 343, ал. 3 във връзка с ал. 1, за причиняване на смърт при ПТП, като наказанието е от три до десет години затвор. Шофьорът е в болница, с полицейска охрана, като тепърва ще се установява дали нараняванията му са следствие на катастрофата или „от друг източник”, добавиха от прокуратурата пред bTV.

Свидетел заяви, че побой и нападение срещу Сапунджиев не е имало.

Шофьорът, който уби дете в Стара Загора е в болница

44-годишният мъж, който блъсна снощи 4-годишно дете на пешеходна зона на Стара Загора, мъж е настанен в неврохирургичното отделение на ...

Възмутена майка показа снимки на пешеходната зона в Стара Загора, където масово има нарушения с паркирания. Трябва нещо да се предприеме, така не може да се продължава, каза тя.

Абсурдно е в пешеходна зона да има пешеходна пътека – каква е тази зона, полузона ли е, ако е пешеходна зона защо тогава има пешеходна пътека, попита експерт. След въпроса му стана ясно, че от улицата, където всъщност е влязал джипът, вече са поставени кашпи. По улицата, която обхваща пешеходната зона, е дълга 1 километър, има много пресечки и те не са блокирани с кашпи.

Заради инцидента с Паоло се прави и подписка за тотална забрана на автомобили в пешеходната зона на Стара Загора. До момента има над 8 хил. подписа, като организаторите се надяват утре, 5 юни, да я предадат на председателя на Старозагорския общински съвет.

Пред Нова телевизия друг свидетел на инцидента с Паоло каза, че Сапуджиев, който е живял в Змейово, е бил „безскрупулен на пътя”. Жената добави, че за малко не е било смачкано и друго дете – на месар, който има магазин точно на пешеходната зона. Друга майка пък директно каза, че хората не вярват на съдебната система и че при подадени сигнали за нарушения ще се вземат адекватни мерки срещу нарушителите. Обикновено става така, че нарушителят си задейства някакви връзки и всичко се разминава, убедена е тя.

Старозагорци затвориха с цветя улицата, където загина 4-годишния Паоло

Стотици старозагорци се стекоха с цветя и запалени свещички на мястото, където снощи мъж с мощен джип прегази 4-годишния Паоло. Мяст...

Същевременно кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова за повече толерантност. Трябва да сме готови да отстъпим на пътя, да внимаваме повече, каза той. По думите му през последния месец има 30 акта за неправилно влизане с автомобили на пешеходната зона. МПС-тата, които зареждат магазините в зоната, трябва да го правят през нощта – най-късно до 9 часа сутринта. Живко Тодоров призна, че преди известно време министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов също е глобяван за неправилно влизане и паркиране в пешеходната зона, макар и не на мястото на трагедията с Паоло. Не сме съвестни граждани и явно трябва „да поставяме прегради пред човешката глупост”. Този човек (бел. ред. – шофьорът Георги Сапунджиев) е престъпник, добави старозагорският кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора