Точно преди поредното заседание свидетел по аферата "Октопод" загина

13612
Точно преди поредното заседание свидетел по аферата "Октопод" загина

Банкерът Георги Цветанов, който нашумя покрай разкритията си за "Октопода"-а на Алексей Петров, е загиналият край Стара Загора плевенчанин. Това съобщава "Афера".

Катастрофата е станала късно снощи (12 ноември), около 22:40 часа. Официалната версия е, че "поради движение с несъобразена скорост (186 км/ч) Цветанов е загубил контрол над автомобила, който напуснал пътното платно и се преобърнал край пътя". Цветанов всъщност е починал на път към болницата, уточнява "Епицентър".

Прокурорът по делото "Октопод" си направи отвод

Прокурорът Светлозар Костов си направи отвод от мегаделото "Октопод" с аргумента, че не се чувства безпристрастен. Специализираният н...

По време на следствените действия на МВР акцията с гръмкото название "Октопод", Георги Цветанов се превърна в Свидетел номер 1 срещу Петров и обкръжението му. Във връзка с показанията си, на няколко пъти бе заплашван и нападан.

Към момента от полицията са категорични, че става въпрос за пътен инцидент заради несъобразена скорост. Припомняме, че МВР даде официално съобщение за загинал 50-годишен плевенчанин, изгубил контрол върху управлявания от него "Фолксваген Голф".

Дълго време Георги Цветанов беше директор на клона на Първа частна банка в Плевен, но после попадна в полезрението на закона заради фалита й.

Припомняме, че Алексей Петров и Цветанов се запознават след неуспешна за банкера търговска сделка, при която той търси помощ от бившата барета. Впоследствие при показанията си твърдеше, че е малтретиран и бит от Петров, който от своя страна го обвини в лъжа.

ВСС отстрани прокурор, оказал натиск върху свидетел по делото "Октопод"

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров, Висшият съдебен съвет (ВСС) временно отстрани от длъжност обвинителя от Окръжна прокуратур...

Днес, 13 ноември, делото "Октопод" продължава с поредно заседание - в Специализирания съд.

Също днес сутринта Алексей Петров обеща да плати 100 000 долара за всяка информация относно атентата срещу него. Той дойде в съда за днешното заседание по делото "Октопод". Срещу Петров има 6 висящи обвинения. Основното е за сформиране и ръководене на банда за рекет и принуда с участието на още 4-ма души, която действала между 2004 и 2010 г. Другите обвинения са за изнудване, придружено с опит за убийство на плевенския банкер Георги Цветанов, за рекет на Пламен Георгиев и Велизар Велизаров, за разгласяване на държавна тайна и че е поръчал на Марчело Джотолов да принуди Николай Динков да вземе кредит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com