Разкрива се тайната на вота в село Александрово

7108
Разкрива се тайната на вота в село Александрово
Снимка: БГНЕС

3680 души са гласували за местните избори и 2038 за националния референдум в община Павел баня към 13.00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК), Цанка Христова.

До този момент няма подадени нови жалби за нарушения на изборния закон в общината. Вотът протича спокойно в 13-те населени места с изключение на село Александрово, съобщи сайтът Pavelbanya.eu.

Казанлъшката прокуратура образува досъдебно производство за намерени образци на бюлетини

278 образци на бюлетини са открити от полицията в кметството в село Габарево след подаден сигнал от секретаря на община Павел баня. Рай...

Стана ясно, че там масово се разкрива тайната на вота след като гласоподавателите си пуснат бюлетините в прозрачната урна. За това се оплакват жители в селото, предаде БГНЕС.

Членовете на избирателната комисия дават бюлетините на гласоподавателите леко прегънати и след като те упражнят правото си на глас в тъмната стаичка, пускайки бюлетината в прозрачната урна, в 90% от случаите бюлетината се разтваря и тайната на вота се разкрива. Така всички наблюдатели могат да видят кой за кого е гласувал.

Село Александрово е родното място на един от кандидатите за кмет на община Павел баня.

От ОД на МВР - Стара Загора, напомнят: В период от 20.10.2015 г. до 25.10.2015 г. звената за български документи за самоличност в ОДМВР – Стара Загора са издали на граждани общо 100 удостоверения за изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. С издадените удостоверения гражданите могат да упражнят правото си на глас.

Партия се отказа от участие в изборите в Павел баня

Заличена е регистрацията на Политическа партия „Движение Демократично Действие – Д3” за участие в изборите за общинс...

Искания за издаване на такива удостоверения ще могат да бъдат подавани до 18.00 ч. на 25.10.2015 г.

Сутринта изборният ден в село Осетеново започна с грубо нарушение на изборния закон.

Председателят на ОИК в Павел баня съобщи, че членове на 21-ва секция в селото, в присъствието на 6-ма представители на една политическа сила в стаята, са откъснали предварително 34 бюлетини за кмет на общината и 11 за общински съветници и са премахнали номерата им с цел да облекчат гласуването. Общинската избирателна комисия бе прекъснала за час гласуването и бе анулирала въпросните бюлетини.

Освен това в село Търничени също бяха констатирани нарушения, където пред една от секциите са поставени на по-малко от 50 метра плакати на две политически партии.

Курортният град Павел баня празнува на малка Богородица

На тържество по случай храмовия празник на църквата "Рождество Богородично", който е и празник на община и град Павел баня, кметът Стан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора