Пожар избухна в складове на военния завод "Арсенал"*

56217
Пожар избухна в складове на военния завод "Арсенал"*
Снимка: kazanlak.com

 

Огромен пожар избухна по-рано тази вечер в складове с оръжия и боеприпаси над село Бузовград (намиращ се на 5 км от Казанлък), предаде кореспондент на БГНЕС.

Става дума за складовете на завод „Арсенал”, които се намират в местността Бузово кале. Това потвърди за „Фокус” кметът на казанлъшкото село Михаил Янушев. В момента той е на място и по думите му всичко е овладяно от екипите на Пожарната безопасност и защита на населението.

Отдалеч се виждаха и чуваха взривовете, които избухваха в складовете. Имало поне десет взрива с над 30-40 метра огнени езици. Те се виждаха от всички страни в Казанлък. На място има няколко пожарни коли, а зоната е обградена и строго охраняема.

Пожар унищожи 10 декара ечемик край Шабла

Пожар e унищожил 10 декара ечемик край Шабла, съобщиха от ОД на МВР в Добрич. Изпратените екипи на Районната служба "Пожарна безопасно...

Пожарът, който възникна малко преди 21.00 часа в склад номер 12 на завод „Арсенал”, е вследствие на самозапалили се треви. Това каза за „Фокус” кметът на община Казанлък Галина Стоянова.Тя допълни, че няма опасност за населението на трите населени места, които се намират в близост до мястото на пожара: Бузовград, Розово и Средногорово.

Няма жертви и пострадали хора при пожара. Това съобщи за БТА областният управител на Стара Загора Живка Аладжова.

След 21.30 часа не е регистриран нито един взрив.

Това не е първият инцидент в завода. На 11 септемри 2011 г. облак дим се издигна в югоизточния край на завод "Арсенал" в Казанлък. От МВР уточниха, че е възникнал взрив в един от складовете на завода.

На следващия ден беше обяснено, че два пожара, а не два взрива е имало в завод “Арсенал“ в Казанлък. Информацията съобщи заяви изпълнителният директор на дружеството инж. Николай Ибушев.

Kола изгоря в Казанлък

Тази нощ в Казанлък на улица "Тюлбенска" изгоря лек автомобил "Смарт", предаде БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден на те. 112 ...

*Информацията е актуализирана към 22.35 ч.

Снимка: Kazanlak.com

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора