Взрив в завод в Мъглиж, един загинал

60692
Взрив в завод в Мъглиж, един загинал
Снимка: БГНЕС

Взрив е избухнал в завод в Мъглиж. Един служител е загинал, съобщи "Фокус".

Загиналият е мъж на 51 години, а две жени от работещите в цеха са пострадали.

Правителството иска от собственика на "Миджур" да покрие обезвреждането на 190 хил. мини

Министерският съвет взе решение относно утилизацията на 190-те хиляди мини, които са останали след взрива и трагедията в завод „М...

Жените са обгорени и са закарани в болницата в Казанлък. Не е ясно каква степен са изгарянията им, но са без опасност за живота, съобщи областният управител на Стара Загора Георги Ранов.

Фирмата, чийто завод се взриви е „Вертекс” ЕООД, която се занимава с производство на пиротехнически изделия. По думите на Ранов заводът е преминал през скорошна проверка, при която не са били установени нарушения. Районът, където е станал инцидента е отцепен.

На мястото на инцидента пристигат близки на работници от завода. Близките нямат информация за състоянието на работниците, които се намират в самия завод, нямат и телефонна връзка с тях.

Покривът на цеха е изхвръкнал, което говори за много силен взрив.

Около 10 автомобила със служители на фирмата, собственик на цеха, напуснаха района на инцидента и отидоха в районното управление на полицията. Служители на Инспекцията по труда влязоха в цеха, за да извършат проверка, съобщава БГНЕС.

Към мястото пътуват главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, кмета на Мъглиж Господин Господинов и зам. областният управител на Стара Загора.

Делото за взрива на Петолъчката започва отначало

Делото в Ямболския районен съд срещу виновните за взривовете край пътния възел "Петолъчката", което бе образувано преди близо две годин...

Около 11.30 часа в полицията е постъпил сигнала за взрив в завод на частна фирма край Мъглиж. На място са изпратени полицейски екипи и пожарна, които да проверят достоверността на сигнала и каква е ситуацията.

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух вече пътува към мястото на взрива.

Припомняме, че 63-годишен работник загина при взрив в оръжейницата на "Арсенал" в Мъглиж през февруари тази година. През септември 2012 г. пак там имаше серия от взривове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора