Стара Загора става столица на джаза

10797
Стара Загора става столица на джаза

Третото издание на международния фестивал „Джаз форум Стара Загора“ ще се проведе от 12 до 14 юни. Празничните прояви започват още от 10 юни в Града на липите.

Тазгодишната програма на фестивала е изключително богата и амбициозна .Свои произведения ще представят доайените Милчо Левиев, Любомир Денев, Марио Станчев, както и композитори от по-младото поколение, сред които Антони Дончев, Христо Йоцов, Петър Славов – син, Димитър Бодуров, Васил Спасов, обясняват организаторите от отдел "Култура" на община Стара Загора.

Нека засвирят тромпетите с джаз форум Стара Загора

Тромпетното свирене в джаза е фокусът на второто издание на фестивала Джаз форум Стара Загора. Под мотото „Да засвирят тромпетите...

Международното участие и тази година е много силно. От САЩ специално за фестивала пристига Джордж Гарзон. Саксофонистът е звезда от първа величина, определян от реномираните джазови издания като „Гуру на импровизацията“. От Мексико с латино джаз традициите идват пианистът и композитор Даниел Идалго Уонг и барабанистът Марио Гарсия.

В третата фестивална сутрин програмата предлага широка дискусия на тема „Българските джаз композитори“, чийто модератор ще е проф. д. изк. Клер Леви и в която ще участват всички композитори, представени в програмата.

Наред с традиционните вече концерти „Джаз за деца“, новост тази година е кинолекторията „Джазови мотиви в българското кино“ с водещ Цветомир Цанков. Жителите и гостите на града ще могат да видят и две изложби, посветени на джаза в Стара Загора и еврейското музикално присъствие в България.

Входът за всички събития е безплатен.

Да ти намигне диригент, е възможно по случай Международния ден на джаза

Сред толкова много международни дни - на прегръдката, на целувката, на писмото, което - ако не препратите на 37 човека, ще се срине фей...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора