Скандално - "общината не реагира" и журналист е на съд заради наводнение

6557
Скандално - "общината не реагира" и журналист е на съд заради наводнение
Снимка: БГНЕС

Прокурор пие биричка. В един момент се среща с кметицата. Тя му казва, че медиите всяват паника и прокурорът се самосезира – заради репортаж за наводнение в Казанлък. Така накратно Нова телевизия обрисува ситуацията с журналиста Георги Манев и предстоящото повдигане на обвинение срещу него заради репортаж за наводнение в Казанлък.

Какво представлява репортажът – за метър вода в индустриалната зона в Казанлък, на територията на бившата фабрика „Първи май” и оплакванията на фирмите там, че не могат да работят, защото има „изгърмели помпени станции”. Чакахме общината да реагира, но нея я няма – факт е. Не се откликна по телефона, нямаме помощ от никого, правим сами диги, сподели собственик на компания.

Няма осъден в България заради наводненията, ще бъде съден обаче журналист

Прокуратурата в Казанлък повдигна обвинение на журналиста от местната телевизия Presstv Георги Манев, и в петък, 3 април, той ще бъде...

Показахме абсолютните факти, показахме водата, категоричен беше Манев. Той сподели, че вече има призовка да се появи като обвиняем в прокуратурата в Казанлък утре, 3 април. Не знам в какво точно съм обвинен, но такова обвинение го допускам като удар срещу свободата на словото. На практика ще бъдат накарани журналистите да отразяват кървища, убийства и кърмене на майки в мола, категоричен е Манев.

В интервю пред Presstv прокурорът Кръстин Кацаров твърди, че водата е била 15 сантиметра и нямало как да стане наводнение. Обаждали са му се хора и прокурорът се обадил на кмета на Казанлък Галина Стоянова, която му казала, че няма повод за паника. Прокурорът попитал кой тогава всява паника и Стоянова му отговорила, че е Presstv чрез сайта си. „Хората ме сезираха, че е всята паника”, поясни Кръстев и уточни, че нямало сигнал от Галина Стоянова, че Presstv всява паника.

Да не се е разсърдила кметицата, защото в репортажа имаше изявление, че общината не прави нищо? Не ми се иска да го вярвам, вярвам, че здравият разум ще наделее, обобщи Манев. Той каза, че в деня на репортажа – неделя, пиарът на общината не е вдигнал, но се е свързал с управителя на миркоязовира, който е заявил, че няма скъсани диги.

Пред Нова телевизия Галина Стоянова не прие внушенията, че има отношение към темата. Аз работех с военните, правихме оценка на водосборите. Отговорих на питане на прокурора дали има скъсване на дига, поясни Стоянова. Кметицата не можа да каже нищо за работата на прокурора и не потвърди, че е казала на Кръстев за всяване на паника от Presstv. Никаква паника нямаше, заяви Стоянова и извъртя леко, че е казала на Кръстев за сигнали на хора.

Снегът ни струва допълнително милиони левове

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет прие решение, с което ще бъде предложено на Министер...

Оттук насетне, ако видим, че река Тунджа се е повишила с 5 сантиметра, по-добре да идем да пием биричка, завърши Манев.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора