Родители тръгнаха срещу учителя по физика, станал "Мъж на годината"

28452
Родители тръгнаха срещу учителя по физика, станал "Мъж на годината"

Протест – това се случва от три дни срещу обявения за „Мъж на годината” учител по физика Теодосий Теодосиев.

Брожението е дело на трима-четирима родители – заради оценки на отрочетата им. Според тях Теодосиев пишел слаби оценки на всички, които не ходели в школата му. Той преподава в математическата гимназия в Казанлък.

Борисов разпореди да се даде сграда за школа на физика от Казанлък

Бойко Борисов препоръча на министъра на образованието Тодор Танев да посети школата по физика на Теодосий Теодосиев и да го подкрепи в ...

Един от родителите се оплака пред Нова телевизия, че дъщеря ѝ получила двойка за годината, а майката не разбрала за проблемите по физика на дъщеря си, защото в дневника не били нанасяни текущи оценки. Без да парадирам, дъщеря ми има максимални оценки по другите предмети – по биология, по химия например. Тя се старае, учи по учебника, а единственото, което прави, е, че не ходи на школата му. Друга майка пък заяви, че никой няма нищо против Теодосиев, но той преподавал на много високо, елитно и академично ниво. На въпрос нали говорим за елитна, математическа гимназия, родителите се съгласиха, но все пак настояваха за по-разбираем метод на преподаване. Не мрънкаме, не молим за шестици, искаме разбираемо ниво на преподаване, повториха родителите.

Няма да изпадам в дребнотемие, няма нужда от емоция. Проблемът е в хиперинфлацията с оценките в българското учищилище. Сегашната шестица се явява на четворката отпреди две десетилетия. Сега има шестица и шестиченце, заяви Теодосиев. Няма ученик с по-малко от четири контролни, добави той. И обясни, че не нанася текущите оценки, за да даде шанс за поправка – да се излезе на дъската, да се реши задача, да се посети кръжок. Има деца, които не са стъпвали цяла година на кръжок, каза възпитателят. А родителите веднага поискаха Теодосиев да не обвързва резултатите в училище с школата си.

Не мога да приема да преподавам на друго ниво. Затова предложих да се разделят паралелките – едните на по-ниско ниво, с друг учител, другите – на по-високо. Има и родители, които искат децата им да са на по-високо ниво, да им е по-лесно в университета, разказа учителят.

Кой е Теодосий Теодосиев

Училищата с високи резултати получиха допълнителни стипендии

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2015 г. за стипендии за образователни резултати на общи...

Историята на Теодосиев нашумя преди около година. Той влезе в медийното пространство като създател на специализирана школа по приложна математика и физика в Казанлък, чиито възпитаници носят международни отличия на страната всяка година.

През последните 40 години Теодосиев е обучил най-много шампиони от световни олимпиади с общо над 100 медала. Всичко това обаче се случва при нечовешки условия - в сграда без истинско отопление, с течащ покрив и падаща мазилка. Теодосиев споделя, че учениците му се топлят на физичен принцип - човешкото тяло отделя около 70 вата енергия, когато се съберат седемдесетина души и една средно голяма стая се затопля.

Широката популярност на Теодосиев донесе много дарения за школата му. С решение на правителството беше разпоредено сградата да бъде дарена за нуждите на школата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com