1440 първолаци тръгват на училище наесен в Стара Загора

22848
1440 първолаци тръгват на училище наесен в Стара Загора
Снимка: Thinkstock

На 15 септември за първи път прага на старозагорските училища ще прекрачат 1 440 първолаци, съобщават от пресцентъра на общината. До 26 август общината ще достави за новата учебна 2014/2015 година по един комплект безплатни учебници и учебни помагала за всяко дете - от подготвителните групи, до седми клас включително, в общинските училища и детски градини.

По един комплект учебници получават и децата със специални образователни потребности - със сензорни и умствени увреждания. За целта от централния бюджет са преведени 906 900 лв. От различни населени места в община Стара Загора, в които няма училища, през тази учебна година към 10 общински училища ще пътуват безплатно 445 ученици до 16-годишна възраст.

Откриха изоставено новородено пред блок в Стара Загора

Полицията в Стара Загора издирва майката на новородено бебе, открито близо до вход на жилищен блок на една от централните улици в гра...

Издръжката на един пътуващ ученик от I до VIII клас, която включва и столовото хранене, е в размер на 520 лв. за бюджетна година. Финансирането се осигурява от централния бюджет, а общините предоставят средствата на средищните училища, в зависимост от броя на пътуващите ученици.360 ученици от ромски етнос и живеещи в ромските общности посещават 12 училища в града. За 32 деца, от първи до четвърти клас, които се обучават в начално училище "Зора" има осигурен транспорт.

 

 

 

Кампания "Осинови куче - спаси живот" се провежда в Стара Загора

„Осинови куче - спаси живот!”, под това мото Общинският приют за безстопанствени животни в Стара Загора провежда акция за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com